maandag 12 december 2016

The Sea-Devils - The Challengers U20

"De" wedstrijd van deze seizoenshelft speelden we afgelopen zaterdag. Na de vrij simpele potjes van de afgelopen weken moesten we tegen (mijn inschatting) de sterkste tegenstander van deze competitie. Het feit dat ze 2 keer niet waren komen opdagen, gaf ons meer wedstrijd punten, maar ze hadden verder perfect gespeeld. Wij traden deze middag redelijk gehandicapt aan. Mick met een stevig ingetapete enkel en 0 wissels. Het zou er om gaan hangen. Vanaf het begin stonden we met de rug tegen de muur. Letterlijk in sommige situaties want er liep bij de mannen uit Castricum een echte dubbele meter en die kon ook nog redelijk uit de voeten. Sterk lang en toch ook redelijk behendig. De eerste punten waren voor Sea Devils en wij kregen er met uitzondering van Rick zijn eerste schoten, echt niets in. Angstig, slordig vooral en veel te gehaast probeerden we de tegenstander te bestrijden van afstand. Nu is dat het laatste dat wij als ploeg onder druk beheersen. Afijn het hoeft niet verder uitgelegd, we liepen behoorlijk achter de feiten aan. De fouten werden natuurlijk niet direct bij onzelf gezocht. Zeuren over fouten die niet werden gefloten in plaats van een beetje zelfreflectie, jammer we kunnen namelijk best wel basketballen, maar blijkbaar zaten we deze middag een beetje in een dip. Na 10 minuten stond het 15 – 14 dus niets aan de hand. In het 2e part meer van het zelfde als het ging om te snel en ondoordacht. De 2-1-2 zone van Sea Devils was een lastige voor ons. Zo erg lastig dat we gingen rusten met 24 – 20. We hadden welgeteld 6 punten gescoord. Kansen hadden we vooral gekregen vanaf de vrije worp lijn. 8 van de 8 gemist en tot dan toe in de wedstrijd 10 van de 12. Het ging dus niet lekker. Na rust op een betere basket(?) moest het dan maar gebeuren. En alhoewel we nu meer scoorden, deed de tegenstander dat ook, 17 tegen 15 voor ons. Het zou dan ook in het laatste part moeten gaan gebeuren. En hoe slecht we ook speelden, we wisten in de laatste 2 minuten langszij te komen en uiteindelijk 2 seconden voor tijd op 2 punten voorsprong te komen. Na enig gerommel met de klok en een scheidsrechter time out werd de bal op de middellijn ingenomen door Sea Devils en gelukkig voor ons kwamen zij niet meer tot een goed schot. Alsnog de wedstrijd gewonnen. Lucky Ajax? Ik weet wel dat we de hele wedstrijd achter de feiten aan liepen. Weinig bezieling toonden en uiteindelijk met 3 minuten vechtbasketbal de wedstrijd hebben gewonnen. Eigenlijk onverdiend maar ook wel weer knap. Ondanks een beroerde wedstrijd met 4,5 man (sorry Mick, maar dat halfje bleek toch genoeg) nog steeds ongeslagen. Ik hoop dat de laatste wedstrijd tegen Christofoor een betere wordt. En heren over de strafworpen 4 van de 20, dat kan beter!!! De punten dan, zonder percentages want ik denk dat niemand de 25 % haalde. Nando 20, Rick 11, Mick 12, Omar 8 en Jeffrey 3. Mannen ondanks de beroerde wedstrijd wederom winst. Houd dat vast. Tot zaterdag Coach