dinsdag 23 februari 2016

The Challengers - Blue Stars

Een latertje afgelopen zaterdag. Maar 2 potjes basketbal in de FBK en gelukkig mochten wij er een van spelen. De tegenstander Blue Stars, was een relatief onbekende ploeg uit Diemen. Een paar jaar geleden speelden we ertegen en gelet op de stand was het een gelijkwaardige tegenstander. De nieuw ingestudeerde spelletjes zouden wellicht gaan helpen bij onze strijd. Als we sec op de grootte van de tegenstanders moesten afgaan, dan stonden we al achter. Er stonden een 3 tal beren in het veld en we konden de borst natmaken. Overigens gaat dat bij een paar van onze mannen tamelijk eenvoudig en vanzelf. De tip was voor ons, Ricardo scoorde direct en daarna vielen we stil. Te gehaast, te onzeker, te ... . Voor we er goed en wel erg in hadden stond het na 10 minuten 3 - 11. Met frisse moed werd het 2e kwart in gegaan. Meer controle, harder verdedigen en ook een beetje meer geluk, leidde tot meer scores. Er werd een paar keer een goede ingestudeerde aanval gespeeld, maar bovenal liepen we er nu een paar fast breaks in. Dat blijft toch ons sterkste wapen. We konden op die manier terugkomen in de wedstrijd. Een "vette" rust stand van 16 - 16 was het gevolg! Een nieuwe start dus. Het goede spel van het 2e part, hielden we niet vast en we vervielen weer in te gehaast en snel. Tegen grote mannen in de bucket kun je niet veel met een drive en helaas voor ons viel er deze avond weinig in van afstand. Als we een ding echt kunnen verbeteren dan is dit het schieten van afstand. En dan heb ik het niet over driepunters maar gewoon midden afstandsschoten. Dit part was Blue Stars weer de sterkere ploeg en bij een stand van 28 - 31 gingen we het laatste part in. Tot de 6e minuut hielden we de spanning erin 35 - 36. Rick mocht weer met 4 fouten naar de kant, nog minder lengte in het veld, maar gelukkig kreeg ook de lange man van Blue Stars zijn 4e. Ik zie geen verband hiermee, maar het feit blijft. Toen was er weer de fast break. Toen viel er weer een schot. Werd er een paar keer (te) snel (naar mijn mening) een drive ingezet en gescoord. Rshaart had een open drive 3 seconden na mijn smeekbede om lange aanvallen te spelen. De klok is dan namelijk in ons voordeel, maar ja bij een score moet je niet zeuren Stroet. Nando met 6, Mick met 4, Rshaart met 2 en Jeff bijna in het eindsignaal met een 3tje bepaalden de eindstand toch nog op 50 - 38. Terugkijkend over de hele wedstrijd, hadden we het in 5 minuten kunnen klaren. Maar goed, "achteraf kijk je en koe in de kont", zeg ik altijd. Waar ligt het aan? Ik houd het maar op een wedstrijd (te) laat op de avond. Eten in de buik, niet hongerig genoeg? Al bezig met de avond invulling? Het spelen op het niet trainingsveld? Of toch gewoon een sterke tegenstander met een goede rebound, fysiek en met een goed schot? Feit blijft dat we de wedstrijd winnen en dat kwam dan toch vooral door het feit dat er gewerkt bleef worden. Ondanks de teleurstelling van missers, gemiste rebounds, snel doorgronden van ons aanvalsspelletje, bleven we er wel voor gaan. Het resultaat mag er zijn. Er is toch zo langzamerhand weer een team aan het ontstaan, dat blijft gaan tot het eind. Komende week geen wedstrijd en ook het weekend erna staan we droog. Tijd om te werken aan schot en aanvalspatronen, aan werklust valt op het ogenblik niet veel meer te wensen als coach. De scores en helaas geeft dat niet voldoende inzicht in de inzet van jullie allemaal: Nando 11, Mick 13, Jeffrey 7, Omar 4, Ricardo 2, Bas, 3 Rsjaart 2, Rick 8.