dinsdag 10 november 2015

Novo Stars - The Challengers U20

Een nieuwe tegenstander voor ons, Novo Stars uit Nieuwkoop. Een latertje op zaterdag, maar alle kansen voor een toppotje, althans dat was de insteek. Nando had zijn eigen chauffeur mee deze keer. Zijn vader en dat was geen succes. Niet het rijden hoor, prima, niets op aan te merken, maar de zenuwen bij zoon waren onmiskenbaar aanwezig. Maar het moet gezegd. Starre borden, starre ringen en dan weet je het met ons spelletje, steal, fast-break, lay-up en kloink, mis. Dit ging zo tot de 6e bal die werd geschoten, mijn inschatting nu. Mick gooide de deksel eraf, zullen we maar zeggen. Verdedigend stonden we er wel. Maar de kleine zone van de tegenstander maakte het ons erg lastig. Geen ruimte voor de drive en al helemaal geen geluk bij het afstandsschot. Afijn een partje met een stand van 6 - 10 zegt eigenlijk alles. In het 2e part gingen we verder met veel missers maar gelukkig waren er nu wel meer treffers. Met een hardwerkend team en een matig tevreden coach kwam de rust bij 18 - 30. De aspiraties om de tegenstander af te drogen, moesten behoorlijk bijgesteld worden. In het 3e part dan maar en Nando kreeg zowaar de 1e bal erin. De ouders op de tribune hadden inmiddels aan de vader van Nando gevraagd om maar weer naar de kantine te gaan. Wellicht zou dan de ban gebroken kunnen worden? Na de 1e score van Nando volgden er meer. In de ogen van Nando nooit genoeg maar het is en blijft een teamsport. Zeker tegen deze tegenstander kan ik als coach gemakkelijk iedereen ongeveer evenveel speeltijd geven. En met maar 2 wissels deze wedstrijd was dat niet zo heel moeilijk. Afijn na een tussenstand van 31 - 49 speelden we eigenlijk pas in het laatste part, zoals we dat kunnen. In dit part was de score 4 - 29 en kwamen we alsnog aan een 35 - 78 eindstand. Wat hebben we geleerd? Blijven werken loont. Als het van afstand niet lukt dan maar van onder het bord. Met name in de 2e helft werd dat goed gebruikt. Ik zag prima passes van Rsjaart op Nando en Ricardo. Zag een mooie reverse lay-up van Ricardo, die zelfs probeerde te dunken in de wedstrijd. Mick en Omar scoorden na een stroeve start hun lay-ups. Mick buffelde zich een aantal keer prima door de verdediging of gaf een prima pass. Junior scoorde weer een paar maal met zijn linkerhandje en al met al was het een simpele overwinning. Zaterdag wacht weer een zware tegenstander, Landslake Lions, de nummer 2 van de competitie. Ik mag hopen dat we thuis minder problemen hebben met het 1e part. Zo'n 1e part zoals tegen Hoppers lijkt mij beter, dan maken we zeker een kans. Dat we komend weekend voor elke bal moeten knokken, lijkt mij duidelijk. De punten (jullie mogen blij zijn dat we geen scorepercentages bijhouden, ik schat over de hele wedstrijd 30% max.) Mick 12, Omar 9, Jeffrey 6, Rsjaart 2, Ricardo 8, Rick 16 en Nando 25 (alleen in de 2e helft) Coach