maandag 6 maart 2017

Early Bird 2 - The Challengers U20

Uit in Purmerend en het zou gaan om de koppositie in de competitie. We waren vandaag met 7 man, Rick geblesseerd en van de U18 Bas, Daniel en Justin. Lengte genoeg was de gedachte. Het begin was ontluisterend voor ons. Geen aanval, geen verdediging en vooral geen inzet. Op het bord stond na 7 minuten 13 - 0 Een stand waarmee de mannen uit Purmerend hadden getoond, dat werken ook echt werken betekende. Dat je gewoon net zolang rond passt tot er iemand vrij staat en dat zij ook een goed schot hadden. We hadden toen al 2 driepunters om de oren gehad en er zouden er in dit part nog 2 volgen. Na 10 minuten stond er een 21 - 5 op het bord. Die 5 punten van ons kwamen uit strafworpen en die schoten we 5 op 12. Geen enkel velddoelpunt, geen schot, geen drive, niets! Complimenten voor de tegenstander. Werkten als leeuwen en wij, wij waren niet scherp. Zaterdagavond activiteiten zijn belangrijker dan de wedstrijd en dat werd nu pijnlijk duidelijk. Het 2e part werd er iets beter verdedigd door ons en we kwamen zowaar ook aan 8 punten. Maar het was pijnlijk om te zien, hoe we ons lieten intimideren door de inzet van de tegenstander. Waar wij elke tegenstander tot dit moment, die druk konden geven, werden we nu geconfronteerd met een niet gelijke, maar veel sterkere en slimmere tegenstander. Gecombineerd met onze complete off-day, leidde dat tot een rust van 31 - 13. Geen excuses konden we maken, we speelden gewoon slecht. Wissels of veranderen van verdediging, 1-3-1 zone of man to man, wij konden de mannen niet stoppen. Het verschil tussen met moeite 2 keer per week trainen en ten minste 3 maal, maakt dan een groot verschil. Als er een les te leren is, dan is het dat we gewoon harder moeten trainen! Meer moeten en willen werken, niet stappen voor een wedstrijd en vooral je kop erbij houden. Kies voor de drive in plaats van een laf afstandschot, geschoten met nul zelfvertrouwen. Je wordt geen topper met halve inzet. Willen we wel echt hoog spelen, vraag ik mij dan af? Kunnen we het aan, om harder te willen werken en te kiezen voor een hoger spelniveau? Ik heb mijn twijfels. Was het tij nog te keren in de 2e helft? Na een score van Jeffrey in de derde minuut stonden we weer droog tot de 8e minuut en weer een partje van 20 - 7 was voldoende voor de tegenstander om de teugels daarna te laten vieren. Het laatste part mochten we een 12 - 15 neerzetten. In dat part scoorde Nando zijn 1e velddoelpunt en kreeg Mick enige ruimte. Maar het eind van 63 - 35 was veelzeggend. Bij het benutten van strafworpen (9 op 21) hadden we een iets betere score gehad. Een wedstrijd dus om snel te vergeten. Harder, veel harder gaan werken op trainen en vooral concentratie en nadenken in het veld, want als we een ding konden leren was het dat we, met snelle gehaaste schoten, dit soort tegenstanders nooit gaan verslaan. Ik zou zeggen, laat je uitdagen, werk aan de winkel. Als we als ploeg stappen willen maken voor volgend jaar, dan moet je nu investeren! Wil je dat niet, dan is de wens om hoog te spelen volgend jaar een onbegonnen zaak! Wat willen we? Denk daar goed over na. Verder is er gewoon volgende week weer een kans om iets recht te zetten. Uit op zondag tegen Gaasperdam een felle ploeg, die we thuis konden stoppen met gewoon hard werken en een fast-break. Op tijd naar bed dus zaterdag, maar dat is wellicht een te grote opgave ;-(( De punten: Nando 11 (7 op 10 strafworpen en 2 velddoelpunten), Jeffrey 4 (0 op 2 strafworpen en 2 jumpschoten, geen linkerdrives), Mick 7 (1 op 4 strafworpen, 1 fast-break en 4 punten uit rebounds), Omar 2, Bas 7 (2 uit 4 strafworpen en 1 driepunter), Justin 2, Daniel 2. Coach