donderdag 15 januari 2015

Volendam U-22- The Challengers U-18

Het 2e deel van de competitie begon afgelopen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Volendam. Moos was ziek en Brandon geeft even de studie voorrang en dus dienden we met 7 man de klus te klaren. De tegenstander was voor ons geen bekende. Wat we wel wisten is dat onze U22 er van had verloren. Kansen? Jawel die zijn er ook tegen een oudere tegenstander. Ze spelen immers niet voor niets in onze competitie. Elke tegenstander is ongeveer van ons niveau en dus kan er gewonnen worden. De starters kregen het niet kado. Er moest voor elk puntje gevochten worden. Na 2 scores van Volendam buffelde Rick zich na 4 minuten door de Volendam defensie voor de eerste score. Daarna volgenden Jeffrey 2 maal en Nando en Mick (volgens het sheet). Volendam kreeg ook zijn kansen en punten zodat het na 10 minuten 12-12 was. Wat zagen we tot dat moment. Hard werken, veel balverlies en daarna nog harder werken om de bal weer te heroveren. Het 2e part was niet anders, om en om werd er gescoord. Bij ons veelal uit een onderschepping en een fast break, bij Volendam uit een slecht uitgeblockte rebound. We kregen ook wel wat P's kado en er mocht veel onder het bord als wij probeerden te scoren. Maar steeds was er het vertrouwen dat we het wel gingen klaren. Niet in het 2e part want Volendam ging met 26-22 de rust in. Opnieuw overleg over de aanval en de rust die we moesten bewaren bij een niet fast-break, passen, passen en wachten op de goede kans moest het verschil maken. Dat lukte wonderwel. Nando werd steeds vaker goed aangespeeld over de base-lijn en zo kwamen we langszij. Er moet er een scoren, dat deed hij, maar de passes om hem vrij te spelen, waren op dat moment loupe zuiver en als er gemist werd dan werd de rebound prima veroverd. Tel daarbij de scores van Rick en Ricardo en erna was de score gekanteld in ons voordeel, 29-37. Wat mij betreft net even te weinig om zeker te zijn van de winst, maar het bood zeker kansen. Na 2 steals en scores van Omar en een score met bonus van Nando kwamen we op 12 punten voorsprong en leek het een kwestie van uitspelen. Rick kreeg weer vlot 2 fouten en met een kleine snelle ploeg moest het dan maar gebeuren. En dat ging gelukkig goed. Puntje bij puntje kroop Volendam dichterbij. Lange aanvallen een weinig haast in onze aanval deden de rest. Uiteindelijk werd de eindstand 41-49. Een prima overwinning tegen een fysiek sterke ploeg. We hebben een hoop bijgeleerd mannen. Bas is vanmiddag weinig gebruikt, de tegenstander liet hem weinig ruimte, daarbij gaf ik hem weinig kans om dat te keren. Hard trainen en met zo nu en dan een paar minuten, vormen de aankomende speler. Teleurstelling over het niet veel spelen horen erbij, het leerproces heet dat. Toch zijn we als team afhankelijk van de medespelers die minder minuten krijgen. Die rol vind je niet vaak terug in verslagen van wedstrijden. We focussen vaak op de punten. Bij het sporten gaat het vaak om diegene die scoort. Niet om de mensen die het vuile werk doen. Uitboxen, rebounden, charges forceren etc en al zeker niet over de speler die wacht op zijn minuten en dan klaar moet zijn voor een score, rebound of wat er in het teambelang wordt gevraagd. Ik zag van de week een mooi verslag van de NBA kampioen van het afgelopen jaar. Jawel ik ben verslaafd. In het filmpje wordt er mooi getoond wat de rollen zijn van de spelers. De mensen op de bank hoewel minder in de spotlights worden hier ook steeds nadrukkelijk getoond an een factor van belang voor het "team". Als team hebben we volgende week een nieuwe kans tegen weer een onbekende tegenstander en als dat net zo gaat als deze keer dan .... . Afijn een leuke wedstrijd, waarin het aan inzet en nadenken dit keer niet heeft gelegen. Hier hebben we denk ik al veel opgestoken dit seizoen. Houd dit vast mannen. De scores, een weer niet de rebounds, onderscheppingen, het uitboxen en de assist, helaas het is niet anders. Nando 23, Rick 7, Ricardo 6, Jeffrey 6, Mick 2, Omar 6 Heren, mag het zaterdag weer zo gaan? Coach