dinsdag 9 december 2014

De wedstrijden tegen The Lions en MBCA

Dit keer een verslag van de wedstrijden tegen The Lions en MBCA. De eerste was thuis en we traden deze middag op zonder Moos die nog met een keelontsteking kampte. Goed de wedstrijd dan, ik moet bekennen dat het eigenlijk een gemakkelijke middag werd. Vanaf de start waren onze mannen de betere ploeg. Fel in de verdediging en ondanks veel missers in het begin liepen we snel uit naar een 18 - 8 stand na het 1e part. Het vervolg was iets minder veel snelle schoten en een matige rebound leverden niet veel op. De tegenstander was ook niet in staat om er heel veel tegenover te stellen dus bleef de voorsprong intact. De rust kwam bij 29 - 13. Matig dus. Na de rust ging het weer beter. Goede aanvallen, met goede combinaties tussen met name de grote mannen leverden veel punten op over de baselijn. Met name Ricardo kwam even lekker los. Een part van 18 - 4 was het resultaat en met een tussenstand na part 3 van 47 -17 was de toon gezet.We zetten het spel van het 3e part niet verder door. Fijn was wel dat alle spelers ruim de tijd kregen om te spelen en na het fluitsignaal stond er een verdiende 63 - 31 eindstand op het scorebord. Ondanks matig spel toch een dikke overwinning. De scores: Omar 9, Mick 10, Ricardo 14, Nando 13, Rick 5, Bas 2, Jeffrey 4 en Brandon 5. De volgende wedstrijd was die tegen MBCA, na ons het sterkste team uit deze competitie. Er stond dus wel wat op het spel. We waren deze dag zonder Moos en Brandon. We dienden dus de klus met 7 man te klaren. De tegenstander kenden we in het geheel niet maar uitgaand van onze eigen kracht moesten we een eind kunnen komen. MBCA speelt een beetje het spel zoals wij dat graag doen. Felle verdediging en bij balwinst een snelle aanval. Zij kennen net als wij problemen met de set aanval. Vanaf de start was eenieder geconcentreerd. Er werd weinig balverlies geleden en de kansen werden als zij zich voordeden benut. Als er iets op het spel was aan te merken was het de matige rebound. Uitboxen wordt te weinig gedaan en de tegenstander strafte dat vaak af. Na part 1 stond er een stand van 17 - 18 op het bord. Een gelijkwaardige tegenstander dus. In het 2e part waren beide ploegen iets minder scherp in de afronding van de kansen. Door de verdediging van beide ploegen was er niet veel ruimte voor de fast-break en de set aanvallen kosten meer tijd, een part van 11 - 9 was het resultaat en we gingen rusten met een achterstand. In de rust hebben we nogmaals gesproken over de fouten die we maakten. Met name het open houden van het veld, ruimte en je goed aanbieden waarna je sneller kunt passen werden nogmaals benadrukt. Blijkbaar viel het kwartje want daarna gingen we los. Een tussensprint van 8 - 25 was het resultaat en de tegenstander was hierdoor gebroken. De tegenstander had nog 1 man minder, 6 tegen 7 en wellicht dat de conditie nu ook een rol speelde. Feit was dat we nu 36 - 52 voorstonden. Deze voorsprong werd in het 4e part gestaag verder uitgebreid. Alles liep ineens op rolletjes. fast breaks, combinaties onder het bord. rebounds en scores, afijn na een achterstand bij rust werd er gewonnen met 46 - 75. Tegen de nummer 2 eenprima resultaat. Heren alleen aanstaande zaterdag nog en dan hebben we de 1e competitie helft foutloos afgesloten. Klasse!!! De punten: Ricardo 8, Jeffrey 11, Mick 16, Omar 8, Nando 18, Rick 10 en Bas 4. Heren, zaterdag weer zo'n pot? Coach